Värme

En guide till rätt värmepump

Låt våra proffs hjälpa dig välja värmepump.

Är det dags att köpa ny värmepump? Kul! En värmepump är en bra investering för både plånboken och miljön. Vi är återförsäljare för NIBE, IVT och Panasonic som är ledande tillverkare av värmepumpar. Tillsammans med våra leverantörer erbjuder vi ett brett sortiment av värmepumpar som tillgodoser allt från sommarstugan till den stora villan eller bostadsrättföreningen. Och det kanske viktigaste av allt, vi är deras serviceombud i regionen vilket gör att vi alltid är nära till hands när du behöver det. Under och efter din garantitid. Trygghet hela vägen helt enkelt.

Luft/luft värmepump - för det mindre huset.

För mindre fastigheter som sommarstugor, garage, Attefalls-hus eller mindre villor (10 – 120 m2) rekommenderar vi en luft/luftvärmepump. Luft/luftvärmepumpar omvandlar energin i uteluften till värme inomhus och sprider den i huset via en tyst och effektiv fläkt. En av fördelarna med en luft/luftvärmepump är att värmeproduktionen automatiskt anpassas efter ditt värmebehov.

PRN-serien från IVT är särskilt anpassad till mindre och mellanstora hus. PRN-serien från IVT innehåller en större värmepump, PRN-12, som lämpar sig utmärkt för en sommarstuga eller en mindre villa. PRN-09 är lite billigare och passar utmärkt till garaget eller Attefalls-huset.  Värmepumparna säljs med 6 års garanti (10 år på kompressorn) och det finns möjlighet att styra värmepumpen via mobilen.

Frånluftvärmepump - För villaägaren som vill ha allt i ett.

En frånluftsvärmepump passar dig med en villa på 80-200m2. Frånluftsvärmepumpen är en komplett värmepump som ger dig värme, varmvatten, ventilation och värmeåtervinning.

En frånluftsvärmepump återvinner energin från inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationen och anpassar värmen efter husets behov. Så jämfört med en elpanna med mekanisk frånluft halveras kostnaden för uppvärmning och varmvatten med en frånluftvärmepump.

Vi säljer frånluftsvärmepumpar från Nibe och IVT.

Bergvärme – En bergsäker investering för plånboken och miljön.

En bergvärmepump kan värma ett hus och ge varmvatten men också kyla om det önskas. Genom att installera en bergvärmepump kan du minska energikostnaderna i ditt hus med upp till 80 % jämfört med att värma med en elpanna. Den stora besparingen beror på att bergvärmepumpen hämtar energi från gratis energikällor som mark, ytjord eller en närliggande sjö. Så uppvärmningen kommer från den värme som redan finns i naturen. Det sparar pengar åt dig och bekymmer för miljön.

Intemp tar ansvar för hela din bergvärmeinstallation och sköter hela processen från borrning till start. Vi är återförsäljare för bergvärmepumpar från både IVT och Nibe vilket gör att vi kan installera bergvärme i allt från maskinhallar till flerfamiljshus och sommarstugor.

Varje bergvärmeprocess börjar med att vi kommer ut till och genomför en rådgivning på plats innan vi rekommenderar en maskin.

Luft/Vatten – ett alternativ på frammarsch.

En luft/vattenvärmepump hämtar värmen från utomhusluften och leder värmen ut till husets alla rum via ett vattenburet system. Det skapar ett jämt värmeflöde som en luft/luftpump har svårare att göra i större utrymmen. Tack vare att värmen kommer från utomhusluften kan en luft/vattenpump minska din energikostnad med 80 % jämfört med at värma upp med en elpanna. Att det är en lägre installationskostnad och därmed mindre investering än bergvärme är en av anledningarna till att fler och fler väljer detta alternativet.

Ring oss på
0522-65 33 55

Eller föredrar du att bli uppringd?Tjänster

Adress

Intemp AB
Stureparksvägen 7
45155 Uddevalla

Kontakt

Boka service
0522-65 33 55
service@intemp.se